onsdag 9 juli 2008

Barnvagnsvänligt



Inte alla matställen och caféer är helt barnvänliga eller ens har plats för ens den minsta barnvagn. Därför vill vi berätta om de ställen vi varit på, som med glädje tar emot småbarnsföräldrar och som har praktiska lösningar till allt barnrelaterat.

När vi var i Luleå snubblade vi över ett litet ställe som inte bara hade fantastisk lunch, utan även hade mycket hjälpsam personal som gärna flyttade lite på ett bord så att vi skulle få plats med vår vagn. Femtiotalstemat som genomsyrar hela lokalen är suveränt och känns genuint och hemtrevligt. En hel mammaträff skulle inte få plats på stället, i alla fall inte på ovanvåningen, men är ni två plus bebis så fungerar det alldeles utmärkt. Enda minuset är att det saknas toalett. Därför blir det bara 4 av 5 möjliga i betyget till Take Away.

Ett annat ställe i Luleå som är otroligt bra är Mat och prat, ett par trappor upp på Shopping. En hel avdelning, något skild från resten av caféet, är avsedd för föräldrar med barn. Här finns massor med barnstolar, micro för flaskor och burkar och även en lite lekhörna för de större barnen. Utöver ett bra skötrum finns även ett amningsrum. Dessutom är maten av kanonklass och bemötande går i samma stil. Fem av fem möjliga här!

Hemstadens favoritställe är utan konkurrens Mummel och mums. Lekhörna, micro, barnstolar, lekstuga, oftast trevlig personal och fantastisk färskpressad juice. Här sitter vi ofta, även då solen strålar utanför. Skötrummet är kanon, förutom de gånger det luktar apa för att någon struntat i att lägga sin smutsiga blöja i en påse innan den slängs. På grund av den ibland buttra personalen blir det bara 4 av 5, men är ändå absolut vårt favorithak.

Bilderna är från Take Away i Luleå.

Inga kommentarer: