fredag 1 februari 2008

Hemskickade för tredje gången

Eftersom vår lilla Selma inte har velat komma än är vi tvugna att åka på kontroll varje dag som går. Med CTG, blodtryck och temperaturmätning. Tyvärr fick vi lite blickar av vår skånsktalande barnmorska när vi berättade att vi inte hade någon termometer, men no more! Nu har vi köpt en.

Nu blir vi inte hemskickade nästa gång utan en Selma i famnen. Eftersom det har snart gått 72timmar efter vattnet har gått blir det igångsättning imorgon om hon inte väljer att titta ut själv. Klockan åtta imorgonbitti ska vi infinna oss på förlossningsavdelningen och den här gången blir vi inskrivna.

Tänkte också berätta hur trevliga dom har varit på förlossningen och specialmödravården. Vi har släpat med vår tunga BB-väska varje gång vi har åkt in och trott det var dags, vi har inte vågat lämna den hemma. När vi sen frågade om det fanns någonstans att låsa in väskan i något skåp på sjukhuset fick vi svaret att det tyvärr inte fanns det, men en barnmorska kom sen och tog vår väska. Hon hade ringt runt och hittat folk som kunde ha den där till oss tills vi kom nästa gång. Verkligen jättesnällt, nu slipper Pappas rygg slitas sönder och nu kan han bära på sin Selma istället.
Kan påpeka att pappa inte är lika stark och tuff som mamma, som lyckats bära på en stor mage hur länge som helst. Han gnäller gärna över en liten väska.

Inga kommentarer: