torsdag 16 oktober 2008

Barnvagnsförsäljning

Läste precis den här bloggen och blev väldigt inspirerad till ett eget inlägg om försäljning. Vi sålde vår vagn på blocket för ett par månader sen och det hela började när vi la upp annonsen. Efter ett par minuter ringde en rädd liten flicka lät det som med väldigt dålig svenska och frågade vad sista priset var, vad det absolut minsta var hon kunde betala för den. Okej om man försöker pruta men det kanske inte är det bästa stunden att göra det en halvtimme efter annonsen kommit upp, och inte heller det bästa sättet att göra det på. Att fråga vilket det absolut lägsta priset var för den, ganska komiskt. Vet inte om jag måste säga att hon inte köpte vagnen.

Något senare ringer en tjej som också hade svårt med det svenska språket, men inte pga att hon var invandrare utan att hon använde mycket "ååååååh" och "aaaah".
Hon hade sett vagnen och tyckte den var så "braaaaaa"! hon ville "JÄTTEGÄRNA" ha den. Tyvärr så kunde hon inte betala på en gång och ville att vi skulle hålla vagnen. Det var ju inga problem men vi ville ha en handpenning, det kunde hon inte eftersom hon inte hade så mycket pengar. Men när vi förklarat vad en handpenning är så var det inga problem.

Handpenning

När det sen var dags för henne att hämta vagnen och betala resten av summan tog vi kontakt med henne och skulle bestämma tid säger hon att hon inte skulle köpa vagnen längre. Tyvärr kunde hon inte höra av sig och berätta detta eftersom hennes telefon hade gått sönder. Generös som hon var tyckte hon att vi kunde behålla handpenningen. Verkligen generöst.
Hon hade nog aldrig hört talas om handpenning förut.

Till sist fick vi iallafall sålt vagnen, det stormade in ett utländskt par två timmar efter bestämd tid och vill köpa vagnen utan att fråga något. Inte intresserade av hur man fäller ihop den (den var lite annorlunda med det), inte intresserade om den hade något fel, dom ville inte veta något. Mannen slängde upp pengarna på en gång och sa på dålig svenska att det var ändå han som skulle köra vagnen och påpekade flera gånger att pengarna var äkta. Varför påpekar man en sån sak?

Skönt att vi fick iväg vagnen.

2 kommentarer:

Corze sa...

Jo vet hon ska vara fulltankad när hon ska sova men de hjälper inte, hon får gröt så sent vi bara kan ge henne (när hon e arg ger vi) och välling vägrar hon så ammar de sista. Däremot äter hon sällan hela portioner är väll de som e problemet oftast e de bara halva enlig paket å burkmässigt sett. Sedan vänder hon bort huvudet och stänger munnen.

Hon är numera tvåtandad, ena ser man e väll halvvägs upp och andra kan man ana men man känner den.

Hur är de med Selma tänder än?

Anonym sa...

jag skrattar gott åt detta inlägg!!! ibland blir man rädd för att alla männniksor verkligen kan bli föräldrar....